Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΣΤΡΕΣ

 Τι είναι το στρες? Σε γενικές γραμμές θα μπορούσαμε να πούμε ότι το στρες αποτελεί τη μη συγκεκριμένη ανταπόκριση του σώματος σε κάθε απαίτηση για αλλαγή. Μπορεί να αποτελέσει μεγάλο πρόβλημα στις ζωές μικρών και μεγάλων, όμως υπάρχουν αρκετοί τρόποι αντιμετώπισης. Κάποιες τεχνικές αντιμετώπισης του στρες είναι: 


1.Η οργάνωση.


Ιεράρχησε σε λίστα τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις βάσει του βαθμού σπουδαιότητάς τους και για το καθένα από αυτά κατάγραψε παραπάνω από μία εναλλακτικές λύσεις, έτσι ώστε να σκέφτεσαι ποιο καθαρά τα προβλήματα σου και να μην αγχώνεσαι άδικα. Ακόμα, μέσα από αυτή την διαδικασία, σε κάθε αρνητικό χαρακτηριστικό που προσάπτεις στον εαυτό σου, θα ανακαλύπτεις το θετικό στοιχείο που μπορεί να κρύβει μέσα του.

2. Η αισιόδοξη σκέψη 


Αναγνώρισε στον εαυτό σου τα όσα έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά μέχρι σήμερα. Προσπάθησε να αλλάξεις τις αρνητικές σου σκέψεις με άλλες πιο ρεαλιστικές. Ζητά βοήθεια από άλλους, δεν είναι ντροπή να χρειάζεται κανείς βοήθεια και ομαδική στήριξη. Μην ξεχνάς να γελάς. Το γέλιο όχι μόνο μειώνει τα επίπεδα του στρες, αλλά συμβάλει και στη γενικότερη υγεία του οργανισμού. Επίσης, το γέλιο και το χιούμορ φέρνουν τους ανθρώπους πιο κοντά και σε κάνει να χαλαρώνεις. Το στρες μπορεί να φαντάζει μεγάλο πρόβλημα όμως, με την κατάλληλη ψυχολογική στάση απέναντι σε κατι τέτοιο και την απαραίτητη βοήθεια από άλλους, μπορεί να αντιμετωπιστεί με επιτυχία!

3.Άσκηση:



 Οι μελέτες δείχνουν ότι αρκούν 20 λεπτά άσκησης για να μειωθούν τα συμπτώματα του άγχους. Η άσκηση βελτιώνει τη διάθεση και αυξάνει την κυκλοφορία των ενδορφινών στο αίμα. Πιστεύεται επίσης ότι η αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος λόγω της άσκησης, μεταβάλλει τα νευρικά κυκλώματα που ελέγχουν τη γνωστική λειτουργία και τη διάθεση, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που επηρεάζουν τη σεροτονίνη.

4. Υγιεινή διατροφή


Υπάρχουν διάφορα συστατικά των τροφών που προστατεύουν από το στρες, όπως: οι πρωτεΐνες, οι υδατάνθρακες, το ασβέστιο, το κάλιο, ο σίδηρος, ο ψευδάργυρος και ο χαλκός (προϊόντα ολικής άλεσης, μπανάνες, πορτοκάλια, μπρόκολο, κουνουπίδι, σπανάκι, ξηροί καρποί, μαύρο τσάι).

5. Διαλογισμός


Η χρήση του διαλογισμού κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στην αντιμετώπιση του στρες, καθώς η συστηματική εφαρμογή του - τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα, κάθε μέρα - συμβάλλει στην ενίσχυση του οργανισμού απέναντι σε μελλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΜΟΙ(LINKS)-ΠΗΓΕΣ:
Από το επιτελείο του Ιζελγιφώ (Ιζαμπέλα Οκιάνα, Έλενα Μάρκου, Γιώργος Κλαπαύτης , Φωτεινή Κακασιούρη,Α3 2ο ΓΕΛ Ιλίου) καλή συνέχεια!!!!! 




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΡΕΣ

                                                            Συνέπειες του στρες  Καλώς ήρθατε σε ένα ακόμα άρθρο μας που θα συνεχίσουμε να μιλάμε για το στρες. Την προηγούμενη φορά σας μιλήσαμε γενικά για αυτό ενώ σήμερα αποφασίσαμε να σας μιλήσουμε για τις αρνητικές συνέπειες του να έχει κάποιος στρες(τις οποίες σίγουρα οι περισσότεροι γνωρίζουν αλλά μπορεί να μην έχουν δώσει ιδιαίτερη σημασία). Πριν συνεχίσουμε πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως το στρες μέχρι ένα βαθμό είναι απαραίτητο στη ζωή του ατόμου καθώς το προετοιμάζει να τα βγάλει πέρα με αρνητικές ή επικίνδυνες καταστάσεις και μπορεί μέχρι κάποιο βαθμό να είναι και παραγωγικό. Η συνέχιση του όμως για μακρό χρονικό διάστημα μπορεί να φέρει συνεπειες στην υγεία.                              Καταρχάς σίγουρα όλοι έχουμε ακούσει πόσο κακό είναι για την υγεία μας και πως επηρεάζει την καθημερινότητα μας καθώς επίσης και την ψυχολογία μας. Όλοι γνωρίζουμε πως  οι ορμονικές αλλαγές λόγω του στρες προκαλούν έντονα συμπτώματα όπως εφίδρωση

ΤΟ STRESS ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΦΗΒΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ

    Στρες είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιδρά το μυαλό και το σώμα μας σε κάθε νέα απειλητική ή συγκινησιακή κατάσταση.   Το στρες στην ζωή των εφήβων μπορεί να δημιουργηθεί από πολλούς παράγοντες. Στην εποχή του 21ου αιώνα παρατηρούμε ότι, αντίθετα με την εξέλιξη της τεχνολογίας, η καθημερινότητα μας μαστίζεται από το στρες.  H ζωή των μαθητών και ιδιαίτερα των εφήβων, οι οποίοι εκτός από το άγχος για τα κοινωνικά προβλήματα κ το μέλλον τους, καλούνται να αντιμετωπίσουν κ το άγχος στο σχολείο. Αγχώνονται ιδιαίτερα καθώς σε μια περίοδο έντονων συναισθημάτων και εκρήξεων χρειάζεται να αποφασίσουν ποιο μάθημα τους αρέσει(ή σε ποιο τα πηγαίνουν καλύτερα), τι τους ενδιαφέρει με σκοπό να κατασταλάξουν για την επαγγελματική τους απασχόληση. Έτσι, αλλού πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη έμφαση και να είναι πεπεισμένοι ότι είναι αναγκαίο να μάθουν κάτι οπωσδήποτε, γεγονός που πολλές φορές προκαλεί φόβο. Για αυτό κ αρκετές φορές καλύπτουν τα οποία κενά τους, πηγαίνοντας σε κάποιο φροντιστήριο. Συμπέρα